Plum Rickey
Hozzávalók:
5 cl mézes csokoládés hárspálinka
1 cl citromlé
1 szem szilva
szódavíz
Egy poharat félig töltünk jéggel, beleöntjük a citromlevet és a pálinkát, megkeverjük, felöntjük szódával, és a szilvával díszítjük.
Yellow Plum
Hozzávalók:
5 cl mézes csokoládés hárspálinka
1 cl citromlé
1 cl narancslé
1,5 kávéskanálnyi cukorszirup
2 öntet Maraschino
Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük.
Lady Killer
Hozzávalók:
2/10 Gin Burnett
1/10 Cointreau
1/10 mézes csokoládés hárspálinka
3/10 golgotavirággyümölcs-lé
3/10 ananászlé
zöld mirabellszilva
narancshéjspirál
menta
Shakerben összerázzuk, s tumbler pohárba szűrjük. Díszítése: narancshéjspirál, mirabellszilva, menta.
(IBA - Az év long drink-je 1984, Peter Roth)
Zombie
Hozzávalók:
2 cl fehér rum
2 cl barna rum
1 cl mézes csokoládés hárspálinka
5 cl ananászlé
2 cl citromlé
2 cl sötét rum
mentaág
narancsszelet, koktélcseresznye
A hozzávalókat - a sötét rum kivételével - shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba (tört jégre) szűrjük, végül hozzáöntjük a sötét rumot. A mentaágat beleejtjük a pohárba, a peremét pedig naranccsal és cseresznyével díszítjük.
Marconi Wireless
Hozzávalók:
4,5 cl mézes csokoládés hárspálinka
1,5 cl édes vermut
2 öntet orange bitter
Shakerben összerázzuk, s koktélos pohárba szűrjük.
Savoy Tango
Hozzávalók:
4,5 cl mézes csokoládés hárspálinka
3 cl Sloe Gin
Shakerben összerázzuk, s koktélos pohárba szűrjük.
Bolero
Hozzávalók:
4 cl rum
2 cl mézes csokoládés hárspálinka
1 öntet édes vermut
Shakerben összerázzuk, s koktélos pohárba szűrjük.